Göteborgspremiär

I mitten av juli hölls teaterfestivalen i Avignon, där tiotusentals teaterälskare kunde uppleva teater i alla dess möjliga former, bland annat Lars Noréns pjäs Solitaire. Om du måhända inte hade vägarna förbi Avignon just vid detta datum så har vi en nu en god nyhet – den 27 augusti har Solitaire Göteborgspremiär – på självaste Folkteatern.

En grupp människor, oklart hur många, står instängda och sammanpressade inom en rektangel, mitt på scenen. Det finns inga väggar som stänger in dem. De kan ändå inte ta sig därifrån, och vet inte heller varför de befinner sig där.

Solitaire är en av de sista pjäser Lars Norén skrev innan sin död. En pjäs som än en gång visar hur Lars Norén ständigt utvecklades som dramatiker, hur han aldrig slutade förnya sig själv. Föreställningen hade i januari 2022 urpremiär på Dramaten i regi av Sofia Adrian Jupither.

Uppsättningen är en samproduktion mellan Dramaten och Jupither Josephsson Theatre Company i samarbete med Folkteatern i Göteborg, Riksteatern, Den Nationale Scene i Bergen, Svenska Teatern i Helsingfors, Uppsala Stadsteater och Avignonfestivalen

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *