Gomorron torsdag

Kom igång att läsa lite på morgonen och det är en uppföljare till en bok av 2 författare som jag fastnade för. Bok nummer 2 har inte riktigt kommit igång än och jag har nu läst 50 sidor. Vi får väl se när det börjar hända lite om den lever upp till sin föregångare.

En bok är som en teveserie. Första omgången kanske man fastnar för och sen ser man fram emot fortsättningen, men spänningen och gnistan föll bort. Lite tråkigt men sant. Det kan vara så att man som författare satsar 110% på sin första bok och sen drabbas av utmattning i tankarna vad det gäller uppföljningen. Det gäller att planera lite. Ska det vara en uppföljare, en serie eller en trilogi. Eller bara en enda bok som är helt fristående.

Många författare skriver en serie med böcker och sen känner de själva att de vill ta tag i en ny karaktär och börjar på ny kula med en ny story. Kanske i samma genre som tidigare men som sagt, med andra karaktärer. Då kommer fantasin igång och nya händelser rullas upp och tillsammans med andra möjligheter har den kanske en möjlighet att bära flera böcker framöver.

Har du läst någon författare som du börjat tröttna på efter ett tag?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Gomorron torsdag

  1. Malin skriver:

    Åh ja, har varit med om liknande!! Är så dålig på att läsa nu dock, men vill verkligen ta tag i det ❤️ Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.