Går vi på träningsmyterna?

Det finns ett gäng med träningsmyter och många går på dem. Gör du det? Som till exempel att man får sexpack genom att träna magen. Sexpack har vi alla, men det är ju lite fett runt omkring och det är därför rutorna inte kommer till sin rätt. Visst kan vi förbättra rutorna men ska de fram är det matomlägg som gäller.

Eller att vi måste dricka proteindrinkar för att bygga muskler? Inte heller det är sant. Vi klarar oss bra med den mat vi äter. Men givetvis kan en proteindrink var bra att skarva med innan man kommer hem till kycklingfilen.

Inte heller kan vi använda oss av en speciell träningsform för att slippa bulkiga muskler och istället få slanka muskler. Antingen bygger vi muskler eller inte, det finns inga mellanting. Ännu en myt att slå hål på. Dessutom är vi ju genetiskt uppbyggda lite olika.

Har du gått på någon myt?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Går vi på träningsmyterna?

  1. Ethel skriver:

    Nej jag tror inte det. Däremot var jag ganska naiv på den tiden jag tränade som mest och fattade inte att jag behövde mer allsidig träning än jag höll på med. Fick därmed lite skador, inga allvarliga men smärtade ofta här och där. Tror det allmänt var dåligt med den kunskapen fram till för kanske 15 år sen.

  2. Eva-Lisa skriver:

    Nej, har inte hört några fler myter än de du redan nämnt.
    Tränar ju dock just ingenting, så är inte så påläst kring eventuellt nya myter som kan ha uppkommit 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *