Gamla traditioner vid jul

Förr skrev jag faktiskt några ihopsnickrade verser på vissa paket. Rimmen var väl så där men det var välment i alla fall. Jag minns även att vi satt vid köksbordet och stämplade på de nylackade julklapparna. Det var antingen på undersidan där snörena möttes eller på ovansidan. När man sen öppnade paketen gick lacken från stämplarna sönder och föll ner på golvet som sen fick dammsugas…

Sen har vi även pepparkakshuset som pappa gjorde för många år sen.

Värt att visas igen. Jag önskar att jag kunde göra ett nytt, lika fint men det lär aldrig inträffa. Men jag har lovat mig att ta fram huset varje jul från och med nu och ställa tomten och tomtenissan i dörren, fixa till deras trädgård och kanske fixa ljus i stugan. Det hade vi förr.

Nu är julen ganska urholkad för mig. Jag ska hälsa på både mamma, som är på äldreboende, och min pappa som bor kvar i deras lägenhet, men sen åker jag ut till landet. Ensam med Leidy. Vi ska äta lite julmat och ta det lugnt, sen hoppas jag bara på att det ska bli vardag igen!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *