Fler proteinkällor

Proteinkällor från mejerier (per 100 g):

  1. Parmesanost, 30 % fett: 42 g
  2. Hushållsost, 17 % fett: 31 g
  3. Hushållsost, 28 % fett: 27 g
  4. Kvarg: 12 g
  5. Keso, 4 % fett: 12 g
  6. Mjölk: 3,5 g
  7. Fil/yoghurt: 3,4 g

Proteiner är viktigt att vi får i oss. Det har som funktion att ta hand om immunförsvaret, blodproduktionen, muskelproduktionen, produktion av skelett, hemoglobin och hormoner.

Ät och var glad!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Fler proteinkällor

  1. Ethel skriver:

    Jag älskar ost, fast den måste vara långlagrad. Hushållsost går bort helt. Inte gott. Keso är en favorit och även yoghurt (naturell).

Lämna ett svar till Pia Widlund Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *