Fler proteinkällor

Proteinkällor från mejerier (per 100 g):

  1. Parmesanost, 30 % fett: 42 g
  2. Hushållsost, 17 % fett: 31 g
  3. Hushållsost, 28 % fett: 27 g
  4. Kvarg: 12 g
  5. Keso, 4 % fett: 12 g
  6. Mjölk: 3,5 g
  7. Fil/yoghurt: 3,4 g

Proteiner är viktigt att vi får i oss. Det har som funktion att ta hand om immunförsvaret, blodproduktionen, muskelproduktionen, produktion av skelett, hemoglobin och hormoner.

Ät och var glad!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Fler proteinkällor

  1. Ethel skriver:

    Jag älskar ost, fast den måste vara långlagrad. Hushållsost går bort helt. Inte gott. Keso är en favorit och även yoghurt (naturell).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *