En grå kappa eller en puff?

Jag såg en underbart snygg grå vårrock idag. Löst sittande med skärp i midjan, utan knappar och i ett tyg man aldrig behöver stryka. Det låter som rena drömmen. Sen såg jag en grå härlig golvpuff eller vad man nu kan kalla den. Praktisk med lock och en bra färg som passar till allt. Dessutom kan man lägga saker i den, under locket. Vill ha.

Man kanske skulle göra som Abbe och Zinken gjorde i min första bok, Första given, råna en bank. Det finns hål i plånboken som skulle behöva täppas till. Eller köpa en skraplott och vinna. Fast det gjorde jag igår, utan resultat. Inte en 30 kronor eller en ny lott fick jag.

Nej man kanske skulle ta och köpa aktier? Bli en yuppie som fanns på det glada åttiotalet, göra klipp och kläs sig som Michael Douglas? Kommer ni ihåg filmen? Helt suverän. Jag googlade och såg på http://gratislån.se/ att man kan låna pengar om man nu är i ett desperat behov av att köpa golvpuffar eller grå kappor med skärp i midjan. På sidan presenteras de billigaste alternativen inom lån. Det vill säga sms-lån utan ränta. Idag har marknaden öppnat många möjligheter att låna. Kunderna styr och konkurrensen mellan lånegivarna är hög. Man är väl medveten om att man kan välja och vraka bland olika banker och låneinstitut för att på så sätt komma undan på ett bra och billigt sätt. Pengar styr världen, precis som dom sjunger i musikalen Cabarét, Money makes the world go around.

Sen finns det ju ett alternativ till förstås. Att jobba, så klart. Bara jobba, jobba och jobba. Jag har alltid haft någon typ av extraknäck vare sig det har varit städning, dans, sångjobb eller teateruppdrag. Det är kul att jobba ihop till något och sen kunna köpa sig det utan att behöva vända på varenda krona. Hur gör du? Lånar eller sparar?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på En grå kappa eller en puff?

  1. Ethel skriver:

    Jag sparar. Men inte längre för att kunna köpa kläder eller möbler etc., utan till resor. Till sommarens semester. I år styr vi kosan till Portugal. Har aldrig varit där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *