Dyrt är bäst eller?

Det här med löparskor debatteras en hel del. Det finns billiga, mellan och dyra. Och givetvis jättedyra. Såg på teve häromdagen att det inte alltid är dom som är dyrast som är bäst. Och att de som jobbar i affärerna inte alltid kan allt om skornas egenskaper heller.

Jag har kört med samma märke ett tag nu. Köpte nya till mig själv i julklapp.

Dom kostade ca 1200kr och det är där jag brukar ligga när jag handlar. Jag åker inte runt och provar ut mina löparskor hos Löplabbet eller någon annanstans. Det kanske man borde göra, men jag vet att man springer inte mer, oftare och fortare på grund av skorna. Det mesta sitter i pannbenet.

I FB-gruppen Springande tjejer, florerar tankar och funderingar om skor. Märken jämförs och åsikter delas. Många köper dyra skor som enligt butiken ska förebygga skador och minska smärta under löpturen. Men argumenten saknar vetenskapligt stöd. Och att förebygga skador låter ju verkligen spännande…

Men med mördande reklam, hahaha, kan man sälja vad som helst och vi konsumenter sväljer betet med hull och hår. Givetvis bör man ha skapliga skor och byta med jämna mellanrum. Ju mer man springer desto bättre blir man på att välja bra skor. Å andra sidan kan man ju inte provspringa olika modeller innan man köper.

Jag återkommer till det jag skrev tidigare; Det mesta sitter i pannbenet!

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *