Å nu ska det ätas påskmat…eller inte

Julen och påsken är väl de 2 stora mathelgerna då vi alltid äter liiite mer än vad vi behöver. Det som alltid är ok mat är ju ägghalvor och lax. Och lite omelett är ju inte så onyttigt. Korv, köttbullar och Jansson är väl lite av min favorit och man kanske ska passa på att äta det under en dag och sen sköta sig. En ätardag i veckan tycker jag är helt ok. På tal om köttbullar så såg jag ett recept för dom som ska göra massor av köttbullar, man tillagar dom i ugnen. Håll till godo.

Köttbullar

  • 1 kg blandfärs
  • 1,5 dl ströbröd
  • salt, vitpeppar och kryddpeppar, efter smak
  • 1 msk honung
  • 3 dl mjölk
  • 1 liten gul lök, hackad
  • 2 ägg
  • smör och olja, till stekning

Gör så här

  1. Köttbullar
    Blanda ihop ingredienserna till en köttbullsfärs.
  2. Rulla färsen till köttbullar. Lägg på en smord plåt.
  3. Stek i ugnen på 225-250 grader, tills köttbullarna har fått fin färg.

Vem vet vad det ligger här i påskhelgen?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Å nu ska det ätas påskmat…eller inte

  1. Sarah skriver:

    Jaa det blir ju en hel del mat och godis under påsken 🙂 Så roligt med ett recept 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *