Dockorna – av Katarina Wennstam

Jag har läst alla Katarinas böcker och de är ofta fyllda av politik. Det blir för mycket ibland och efter sista boken var jag osäker på om jag skulle beställa hen, Dockorna. Men det gjorde jag. Och tur var det för den var nog hennes bästa bok tycker jag.

Den handlar om unga tjejer som blir drogade och utnyttjade. Ett ständigt tema. Men den här gången blir det en bra story, intressanta karaktärer och en bra upplösning som givetvis inte var väntad.

Tjejer har en förmåga att bli utnyttjade och i många fall sker det genom droger i drinkglaset på krogen. Fruktansvärt, vidrigt och väldigt fegt. Vad är det man är ute efter? En lealös kropp kan knappast vara upphetsande. Fega män som inte kan få sex på annat sätt.

Denna berättelse handlar om en framgångsrik manusförfattare vid namn Julian Gross. Numera har hans framgång falnat och han är en spillra av sitt forna jag om man tittar på hans sparkonto. Efter sin flådiga födelsedagsfest hittas han död på Söder Mälarstrand. Frågan är hur han har dött och varför.

Har du inte läst boken så gör det. Den är riktigt bra.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *