Datorn styr våra liv

Jisses va irriterande det är när datorn inte fungerar. Jag måste kolla upp vad det är son strulat så fort det blir vardag. Jag läste om vad en data diode är och att det finns bra lösningar för att skydda sin dator.

Det finns ett svenskt företag som heter Fibersysten, som kan hjälpa till att installera en Data Diode. Då blir det tji för hackers och virus att komma in i datorn. Till skillnad mot en vanlig brandvägg så är Data Diode en hårdvara/låda som går mellan datorn och internet. Den gör att informationen bara kan skickas åt ett håll.

Man har väl inga större affärshemligheter i burken som privatperson, men det skulle ju vara förödande om material som man sparat i många år skulle raderas eller inte fungera längre. Jag har många manus samlade i mappar och de är guld värda för mig. Både som minnen och som kommande arbetsmaterial.

Det här företaget har bland annat hjälpt försvaret med deras datorer. Försvaret kan alltså skicka ut information till sin personal från de viktigaste datorerna. Men en hackare kan aldrig använda personalens datorer eller företagets internetuppkoppling till att komma in bakvägen. Och detta på grund av att informationen bara kan skickas åt det ena hållet.

Kan det bli säkrare? Jag har virusprogram och försöker vara noga med att inte vara ute på mindre bra sidor. Skickar aldrig efter saker från utlandet eller surfar på knasiga sidor. Det gäller att vara rädd om den infon man har och undvika strul.

 

Hur skyddar du din dator?

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *