Byta miljö

Ibland skulle jag bara vilja dra iväg. Kanske inte alltid så långt bort, men en bit i alla fall. Stänga ner all teknik och bara skriva, skriva, skriva. Äta, sova, skriva. Ibland när jag varit på kurs så har jag haft mycket tid över på kvällarna och då har jag sovit på hotell. De kvällarna har jag hunnit skriva hur mycket som helst. Hemma är det ju alltid något som hindrar eller tar tid.

Ni vet dammsugning, disk, plocka undan och fixa lite. Betala räkningar, uppdatera FB eller svara på mailen. Eller blogga för den delen. Tänk att bara kunna dra iväg, ta en promenad eller en löprunda. Kanske hyra en lägenhet en månad. Typ i Tranås, eller någon annanstans. Helt galet skönt skulle det vara.

Upptäcka en ny stad, nya lunchrestauranger med nya karaktärer på. Kanske nya kaféer där man kan sitta och dricka kaffe, ta påtår och spana ut genom fönstret. Det kan komma fram hur många olika tankar som helst när man kommer till nya miljöer. Man borde prova det oftare.

Man blir lätt hemmablind och behöver byta miljö ibland. Även om det bara är att åka till landet några dagar. Hur gör du för att hitta inspiration? Byter du miljö?

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Byta miljö

  1. Ethel skriver:

    Låter härligt det du beskriver! Jag byter inte mer miljö än att jag åker till lantstället. Fast det gör jag ju inte under vinterhalvåret, som nu. Ibland tänker jag att jag borde ta mig ut till ett café eller ett bibliotek och sitta och skriva, men än har det inte blivit av. Mest att lathet, tror jag. Har det så bra hemma … ;-).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *