Det svarta hålet – del 1

Skogen liknade ett svart hål. Det enda som syntes var de svajande trädtopparna. Granarna kastade ner en och annan kotte med jämna mellanrum och en uggla hoade på avstånd. Parkeringen mellan skogen och skolan var tom så när som på rektorns bil. Hans skrivbord var överfullt. Några av barnen hade dröjt sig kvar vid cyklarna och röken från deras stulna cigaretter steg upp mot den grå himlen.

”Titta där kommer han.” Tobbe spottade och det stänkte i vattenpölen. De andra ställde sig bakom Tobbe. Som en armé av trogna soldater. Redo att anfalla när ledaren gav tecken.

Lukas stannade upp och kände hur hjärtat hamrade i bröstet. Det kändes som om lungorna krympte och han ville vända sig om och springa, fort och långt. Bort från plågoandarna och skitskolan som han tvingades gå till varje dag. Ångesten grävde ett hål i hans hjärta och själen blev gråare för varje dag. Och ryggen blev krummare för varje sekund. Snart skulle han se ut som ringaren i Notre Dame.

”Vart ska du då? Skulle inte du fixa cigg åt oss?” Tobbe gick fram emot honom och blåste ut röken som lade sig som en mask runt Lukas ansikte.

De andra skrattade när hostattacken kom. När tårarna trängde fram fick han en knuff som gjorde att han föll rakt ner i vattenpölen. Knät på jeansen fick ett hål och han kände en brännande smärta i högerhanden. Blodet droppade ner på jeansen när han reste sig upp.

”Har du cigg eller?” Tom blängde på honom med händerna i fickorna och en nonchalant blick.

”Nej, jag har inga cigaretter.” Lukas backade och började springa över parkeringen. Han snubblade på skosnöret men fick fart igen eftersom någon kastade en sten mot hans huvud. Smärtan fick honom att grina illa men benen trummade vidare. Han sprang mot den mörka skogen.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *