Bye, bye bokaffären

Jag läste i den lokala tidningen förra veckan att vår älskade bokhandel ska stänga. Dyr hyra, personalkostnader och för få kunder leder till att de efter moget övervägande slår igen. Många böcker och mycket kontorsmaterial har det blivit. Och de har varit vänliga nog att låta mig sitta och signera mina novellsamlingar där 2 gånger.

Jag minns fortfarande känslan när jag plockade upp penna, en trave novellsamlingar, duk och godis. Sen var det vara att vänta på att sälja.

Det gick hyfsat bra för en nybörjare som mig även om det mest var kompisar som kom in och handlade båda gångerna. Men nu försvinner alltså bokhandeln. Jag själv har väl bidragit till det antar jag. Jag läser mycket men skickar efter mina böcker via nätet. Det är enkelt och smidigt och faktiskt mycket billigare. När man läser mycket kan det skilja en hel del på varje bok och slår man ihop det så… handlar man via nätet. Det blir ofta 5-6 böcker på en gång och sen har jag för en semesterperiod eller julledighet.

Det är tråkigt att bokhandlare måste slå igen, men är man inte lönsam så kan man inte bara harva på hela tiden. Det är att gräva sin egen grav. Så nu får jag fortsätta att köpa böcker via nätet och kanske även kontorsmaterial om man ska ha det.

Har du någon bokhandel där du bor?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Bye, bye bokaffären

  1. Ethel Hedström skriver:

    Ja vi har en butik bara 100 meter bort. En av få som inte tillhör någon stor kedja. Men tyvärr går jag sällan dit. Jag gör som du, köper på nätet. Blev lite besviken på dem en gång. Jag var in och frågade om de ville sälja en novellantologi (jag var en av många författare) i sin butik, alternativt att jag var där under några timmar själv (ungefär som din signering). De visade inget intresse alls, mer ointresse. Det kändes tungt och tråkigt. Efter det har jag varit där mycket mer sporadiskt.

    • Pia Widlund skriver:

      Det var tråkigt att du blev bemött på det sättet, då avtar ju intresset att handla där. Det hade ju bara varit kul för dom att det händer något extra i affären kan man tycka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *