Blåbär, nyttigare än vi tror

På kvällarna brukar jag göra chokladpudding och toppa med lite blåbär eller hallon. Det är på Caseinpudding som jag gör chokladpuddingen. Det är en mumsig avslutning på kvällen.

Förr har det ofta landat lite hallon på toppen men nu börjar jag variera mig och även köpa blåbär. Det är ju nyttigare än man tror. Flavonoider, är det nyttiga ämnet i blåbären. Det håller flera sjukdomar på avstånd. Alzheimers, Parkinson och Diabetes. Sjukdomar som blir allt vanligare.

Det finns mycket användningsområden för just blåbär. Pajer, muffins, sockerkaka och smoothies. Jag äter inte så mycket bakverk och gillar inte smoothies så jag äter bären som dom är. Det är nog det bästa alternativet. Blåbär i en muffins som är fylld med socker är ju ingen höjdare.

Blåbär är även bra för magen och för synen och man ska tydligen inte skölja bären förrän innan man ska äta dom eftersom dom blir mjuka och förstörs. Blåbärsriset täcker 17% av Sveriges yta och trivs bäst i granskog. När jag var liten följde jag med mamma ut i skogen och plockade blåbär. Det är många år sen nu men man kanske borde göra ett ryck eftersom det är så nyttigt.

Åter du blåbär och i så fall hur?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *