Besökaren -av Kaj Linna

Hur orkar man strida för sin rätt i 13 år när man sitter i fängelse? Svaret har Kaj Linna  som fått en rekordstort skadestånd när han släpptes.  Med luckor i vittnens betättelser och en vilja av stål är ham nu en fti och gift man och bedriver bed and breakfast utomlands.

Han åkte in för mord 2004 och vi får följa hans resa på flera av landets fängelser och får ta del av anstaltslivet. Berättelser om plitar som behandlar de intagna dåligt och mötena med advokater och journalister som börjar gräva i hans fall.

En mycket intressant berättelse som bitvis liknar en deckare. Kaj menar att det är många livstidsdömda fångar spm sitter inne felaktigt. De varken kan eller orkar överklaga och har slutat tro på rättsväsendet för flera år sen.

Tänk om det är så illa. Vad tror du?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Besökaren -av Kaj Linna

  1. Ethel skriver:

    Såg en dokumentär om honom. Otroligt att han har lyckats bevara sin styrka och håller huvudet högt. Måste vara en särdeles stark person.

    Om det är många oskyldiga som sitter i fängelse kan jag inte uttala mig om, men säkert finns det en del.

    Tänk då, som jag såg en annan dokumentär om, en kvinna som var syster till en man som åkte fast för knarksmuggling. Hon satt, tror det var, i tre år i häkte! Sen släpptes hon. Utan ursäkt, utan någonting. Förskräckligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *