Backe upp och backe ner

Jag önskar att jag hade lite fler backar i närheten på landet. Det är ju klokt att komplettera med backträning ibland. Visst kan man ställa löpbandet på lite lutning men det blir inte samma sak. Nu har jag hittat en backe som jag är lite sugen att testa. Det verkar vara ganska jämn mark och mjukt underlag.

För ett tag sen började jag med intervaller. I och för sig på löpbandet men ändå. Det är lite längre intervaller nu än när jag började. Först körde jag

30 sek löp, 30 sek vila

45 löp, 30 vila

60 löp, 30 vila

75 löp, 30 vila

90 löp, 30 vila

sen trappade jag ner igen.

Nu är det 4×4 min med 10,5 min vila mellan. Garanterat svettigare, det lovar jag. Jag märker att jag fått upp tempot på löpningen genom det här sättet att träna. Kanske inget jag trodde först men efter ett tag förstod jag att man vänjer kroppen vid att springa snabbare och då funkar det när man kör andra pass.

Jag tror att det kanske kan bli samma effekt om man tar några ruscher uppför en backe en gång i veckan. Jag måste prova i alla fall. Vädrets makter har satt stopp när backen var full av snö och is, men nu finns det inget att skylla på så jag ska försöka ta mig en tur ikväll om jag inte är för trött.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Backe upp och backe ner

 1. Matilda Berlin skriver:

  Heja dig!! SÅ himla grym <33

 2. Annie skriver:

  Vad kul! Heja 🙂
  Kul med backen 😉

  Jag tar bara pws och promenader ute i naturen-så härligt 🙂
  Blir en pw ikväll 😉

  Ha en fin torsdag<3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *