Avokado

Jag köper ofta avokado och har till lunch eller middag. Det blev en till lasagnen igår. Avokado är bra att komplettera sin mat med eftersom den innehåller både mineraler och Omega 3-fettsyror. Dessutom innehåller den C, E och K-vitaminer som håller kolesterolet i schack.

Dessutom passar avokadon till mycket. Man kan äta den enbart som mellis eller blanda i den i sallader eller mosa den och ha som lite ”sås” till vilka rätter som helst. Den mättar bra och sägs bromsa åldersrelaterade synförändringar.

Jag äter kanske 3-4 avokado i veckan och tycket det är helt ok att blanda till det mesta. Jag är dålig på att laga mat och det är kul när man hittar något som man kan variera med och blanda lite hursomhelst.  Det blir alltås mer avokado framöver.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på Avokado

  1. Ethel skriver:

    Jag är verkligen ett stort fan av avocado. Som du säger, kan varieras väldigt mycket. Jag gör ofta min variant av guacamole, mosad och sen i med lite crème fraiche, citronsaft, smått smått hackad rödlök och lite piripirisås. Gött.

    I vår matbutik har de bara väldigt stora avocadon. Jag har alltid trott att man måste äta hela omgående. Men jag har nu flera gånger lagt in kvarvarande del i gladpackoch sen in i kylen. Och faktiskt har den inte mörknat till dagen därpå. Fantastiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *