Att starta något nytt

Affärsidéer finns det gott om. Många vill starta eget och börjar kanske i liten skala för att senare säga upp sig från ordinarie arbete och satsa helhjärtat på sin idé. En del lyckas, andra misslyckas. Att starta eget är inte bara att trycka på en knapp, det är mycket administrativt innan man kommer igång. Börjar man i liten skala kan det vara smart att ha en enskild firma till att börja med. Tänker du stort ska du ha ett AB. Men då ska ett aktiekapital finnas tillgängligt. Det är mycket med det jordiska.

När man ska starta eget finns det fler alternativ att välja mellan nuförtiden. Det finns ett helt gäng med franchisekedjor inom olika branscher. Att vara franchise konsult kan underlätta inom många delar. Man kan få hjälp på ett helt annat sätt än när man jobbar själv.

Eller vad sägs om Start – Finansiering – Växa – Förbättra. Många viktiga byggstenar som ska funka om man vill ha det som en heltidssysselsättning. Franchise har vuxit mycket de senare åren och man inser att det är ett bra sätt att starta företag på eftersom man kan få hjälp och skapa kontakter på ett helt outstanding sätt.

Den 27 november ska det till och med vara ett FranchiseEvent i Stockholm. Där kan det vara läge att ta del av både kunskap och skaffa sig kontakter. En mycket spännande mötesplats.

Jobbar man med franchise kan man få hjälp av konsulter, advokater och bank ekonomi. Men även utbildning och info om digitala plattformar för driftsupport och konceptstyrning. En hel portfölj med kunskap som du kan ta del av.

Boken kan ge dig en hel del bra tips. Det är bara att sätta igång.

Ok, det ekonomiska då? Det är en inträdesavgift, initial avgift vid starten. Franchiseavgifr eller hyra av affärskonceptet. Varupåslag på de varor franchisegivaren säljer till franchisetagaren. Delning av provisioner eller andra intäkter.

Det är franchisegivaren som äger konceptet och som erbjuder andra att hyra konceptet. Det blir alltså ett samarbete mellan ägarmässigt oberoende partner.

Har du en affärsidé som skulle kunna funka?

Starta en köttbullefabrik?!?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Att starta något nytt

  1. Matilda Berlin skriver:

    Jag har alltid velat starta eget! Dock har jag ingen som helst affärsidé, så det gick ju åt skogen, hahaha! Kram finaste <33

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *