Akta skallen

Lite research för skrivandet hann jag med innan teaterpasset ikväll. Skulle skriva om en ryttare och det var dags att googla på ridhjälmar. Det som är roligt med att skriva är att man lär sig så mycket om olika saker. Här kan du läsa mer om du är intresserad.

Så här är jag van att se ridhjälmar. När jag var liten och red hade jag en så här klassisk hjälm på skallen. Sammet och en knopp på skallen. Rem under hakan och färgen var svart, svart eller…svart.

Hade jag vetat bättre hade jag kunnat trä på en sån här på skallen. Rosa, say no more. Snygg, eller hur. Ramlar man av lär andra i alla fall hitta dig…

Eller så kan man använda en blank, lite tuffare hjälm. Huvudsaken är att man är rädd om skallen. Förr använde man inte cykelhjälm man nu är alla rädda om sig på ett annat sätt.

Och det är ju sant att ju snyggare och häftigare hjälmar som görs, desto lättare är det att använda dem. Det gäller både barn och vuxna.

Det finns ju en hel del andra skydd att ta till när man rider, västar osv. Men hjälmen är trots allt det viktigaste. Kom ihåg det nästa gång du svingar dig upp på din kuse!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *