Att sova gott

Jag sover bra, oftast med öppet fönster om det inte är alltför många minusgrader. Frisk luft tror jag är viktigt för en god natts sömn. Det är inte bara hemma som det behövs ren luft. På jobbet och på gymmet är det ju också viktigt att kunna andas bra. Det finns kompressorer med luftefterbehandling som kan fixa finfin luft har jag läst.

Givetvis handlar en god natts sömn även om vad du har ätit och druckit. Vissa har svårt att dricka kaffe sent på kvällen och sen somna men det har aldrig varit några problem för mig. Kanske är en liten kaffetunna, haha. Sockerintaget kan också påverka. Nu har jag ju varit duktig och halverat sockerbitarna i kaffekoppen under januari och det har gått bättre än jag trodde. Det är dags för nya mål under februari.

På tal om luft så är det värsta som kan hända om du hamnar bredvid någon på löpbandet som luktar rök eller stark parfym. Det i kombo med lite svett kan få vilket löppass som helst att bli plågsamt…

Vissa tycker det är jobbigt att springa på löpband men jag tycker det är helt ok. Men visst saknar jag asfalten under skorna, det måste jag erkänna.

Nej, bästa luften och bästa återhämtningen är på landet. Att sätta sig på verandan efter ett löppass runt Marsjön, där man hört fågelsång, porlande bäckar och vindens sus, är underbart. Då kan inte ens motorljudet av en traktor förstöra stämningen.

Att varva ner med en energidrink eller lite vatten, spana ut över blommorna och gräset i trädgården och bara andas, det är livet.

Matte, här är det bästa luften!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Att sova gott

  1. Ethel skriver:

    Jag kan också dricka kaffe på kvällen. Inga problem att somna. Jag hörde någon expert säga att reaktionen på att dricka kaffe, det att man känner sig piggare, bara håller i sig en kort stund. Verkar som känslan är mer mental.

    Håller med dig om doften av parfym och rök är olidlig. Jag har känt att när jag springer är jag mer känslig för dofter. I Delsjön finns det uppställda grillställen här och var och när jag springer förbi blir jag nästan illamående av den starka doften. Något jag aldrig känner annars.

    Låter härligt att vara på landet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *