Att inte gå upp – när du väl gått ner

Jag kämpar på med mitt kostprogram av Therese KOnstig och det går jättebra. Jag är nere under 54 kg nu och ska inte gå ner mer. När jag ”sprungit färdigt” efter tjejmilen kan jag tänka mig att gå upp ett par kilon, men inte mer. Det gäller att ha en ”fuskardag” då det slinker ner lite onyttigt för att man ska klara sig resten av veckan. Man ska inte plåga sig själv, men man måste ha mod att säga stopp när det gäller att äta. Här nedan följer lite tips på hur man kan hålla vikten när man väl gått ner.

1. Tänk positivt

Klappa dig själv på axeln. Du har ju nått din målvikt. Var nöjd och stolt över det. Nu är det inte läge att börja hitta andra fel på kroppen. Titta på dig själv i spegeln varje dag och tänk ”vad snygg du är”. Det kommer att hålla dig motiverad att behålla din nya vikt.

Inte för mycket godis matte

2. Sluta inte äta

Det finns ingen anledning att gå på svältdiet för att du är rädd att gå upp i vikt igen. Det kommer bara leda till att du i slutändan tar igen de förlorade kalorierna – och detta är något som får dig att gå upp. Ät hälsosamma, regelbundna måltider – varken mer eller mindre än kroppen behöver.

3. Ät med dina sinnen

Det tanklösa mumsandet framför teven kan mycket väl vara en av bovarna bakom din viktuppgång. Ät därför med dina sinnen. Det hjälper dig att äta långsammare, vilket gör att du lättare känner dig mätt. Tänk efter hur maten smakar och luktar.

Ibland känns det tungt

4. Fortsätt att röra på dig

Daglig motion är viktigt för din hälsa, oavsett om du vill gå ner i vikt eller behålla din vikt. Gör det till en vana att röra på dig varje dag: prova på en ny gruppträning på gymmet, lek med barnen i lekparken eller ta en promenad med hunden eller väninnan. Gör aktiviteter som du tycker om, då känns de inte som något tvång.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *