Å jag som just börjat med plankan…

Jag har provat plankan, flera gånger för att träna magen under åren. Jag har aldrig gillat den då jag inte tycker att det ger något. Men skam den som ger sig. Nu ska jag köra den under några veckor och sen utvärdera.

Nu fick jag precis ett nyhetsmail där det står att man ska skippa plankan…hahaha. Man ska istället variera genom t ex stora höftrörelser, genom roterande planka, dynamisk hantelplanka och hög planka med framåtvikt. Där gick mina träningsplaner om intet…haha.

Nej, har man kört plankan tidigare och många tycker den är bra så får jag väl dra igenom min inbokade tränings/testperiod och ändra efter det. Anledningen att man ska variera var bl a att det finns hög risk att man börjar hänga i ländrygg och axlar. Det kan jag hålla med om, men om man tränar upp sig ska inte det behöv ske. Vi får väl se, jag stretar på ett tag och rapport kommer.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Å jag som just börjat med plankan…

  1. Dixi Wonderland skriver:

    Tror det är bra att variera 🙂

  2. Emilia skriver:

    Duktig du är med träningen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *