4 höjdpunkter inom kultur och sport i sommarsverige 2020

Sommaren är äntligen här på riktigt och runt om i Sverige sker en hel del skoj inom både kultur och sport, två kategorier som sannerligen engagerar. I denna artikel listas fem tips för den kultur- eller sportintresserade, samtliga aktuella inför sommaren 2020.

Gå på museum

Sverige sitter inne på ett fint kulturarv i form av en stor samling välkända muséer. I semestertider passar det utmärkt att uppleva färg, form och historia på någon av landets framstående muséer.

Fotografiska är ett fotomuseum som presenterar olika slags utställningar från världskända och svenska fotografer. Museet finns beläget i Stockholm. Extra kul är att du kan köpa med dig konsten hem.

Vasamuseet i Stockholm passar bra för den historieintresserade. Här får besökaren en fascinerande inblick i vad som hände när skeppet Vasa kapsejsade och sjönk i Stockholm år 1628.

Moderna museet finns både i Stockholm och Malmö, där modern konst i olika former ställs ut. Gillar du att bli inspirerad av färg och form är ett besök att rekommendera. I anslutning till museet finns även en butik som säljer konst och souvenirer.

Upplev en teaterföreställning

Under sommaren spelas glädjande nog en hel del småskaliga teaterföreställningar runt om i landet. Att gå på teater sätter guldkant på sommaren och lockar kanske till både skratt och gråt.

Exempel på rekommenderade föreställningar är Stulen Kärlek (Lisebergsteatern, 28 augusti – 13 september), Pappor på Prov (Krusenstiernska teatern, juli) och Alla Tiders Åsa-Nisse (juli – augusti).

Fotboll som engagerar

Förväntningarna är vanligtvis alltid skyhöga innan EM slår igång och såklart inför varje fotbolls evenemang som kommer upp och man är redo att stå bakom sitt lag för att stötta dom hela vägen till finalen. Det finns en även en massa fotbollsevenemang att gotta sig i under sommaren. Inom Sverige inleddes Allsvenskan och Superettan den 14 juni, där matcherna är öppna för publik. Inom Europa kickas ligor som Premier League, La Liga och Bundesliga igång igen, där majoriteten av matcherna tv-sänds.

Tilläggas bör att odds finns tillgängliga på sajter för sportsbetting, där möjlighet finns att spela på fotbollsmatcherna. Exempelvis kan du spela på vilket lag som vinner, vilken spelare som gör flest mål samt en mängd andra utfall. På så vis kan du maximera engagemanget ännu lite mer.

Travsporten blomstrar

Har du inte tidigare upplevt trav, är sommaren 2020 en utmärkt tid att för första gången testa på att bevittna denna nervkittlande hästsport som är stor inom Sverige. Under juni, juli och augusti går flera stora lopp av stapeln på några av Sveriges stora travbanor. Bland annat kan du besöka Solvalla (Stockholm) och Romme för att uppleva den spännande travsporten.

I tävlingskalendern från Svensk Travsport kan du kolla in vilka lopp som tar plats när och var. Loppen körs i stora delar av landet, vilket gör sporten lättillgänglig för alla, oavsett var i Sverige du befinner dig.

Med förhoppningen om att du känner dig inspirerad till att engagera dig inom kultur och sport har det nu blivit dags att avrunda detta inlägget. Trevlig sommar önskas allihopa!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.