3 veckor…och sen då

Jag läser i en dagstidning om att det är många som kör igång med träningen nu när allt startar inför hösten. Men efter några veckor så lägger dom av, det blev för mycket helt enkelt. Man kanske rivstartar och tänker att nu ska jag satsa allt jag har. Sen får man träningsvärk, stannar hemma några dagar och sen några dagar till för att soffan var skön och det kom en ny serie på Netflix.

Man måste lära sig att planera lite och trappa upp träningen successivt. Det kanske räcker med ett pass på gymmet i vecan den första månaden. Ett par snabba promenader varje vecka, 30 minuter, och sen öka till tre månaden efter och gå lite längre, 50 minuter.

Sen kan man testa cross trainer, trappmskin eller småjogga på löpbandet om det regnar eller är snöoväder. Att variera träningen är extra viktigt i början. Dels för att din kropp är otränad, men också för att du inte ska tröttna.

Man bör också tänka på maten och sömnen i och med att det till slut är helheten som räknas. Dessutom bör man skippa vinet till maten eller ölen på fredagskvällen. Vem vill gå till gymmet och träna för att sen kasta bort passet med innehållet i ett glas?

Dessutom kanske man kan bli sporrad av att träna med en kompis. Lite svårare tt strunta i passet om någon väntar på dig. Eller varför inte ta kontakt med en personlig tränare för att stäma av var du ligger konditionsmässig och få tips från början. Många gym har gruppträningspass där man kan få ökad träningsglädje och lära känna nya människor.

Det viktiga är i alla fall att tänka långsiktigt. Både vad det gäller träning och mat. Det finns ingen quick-fix. Det är bara att slita på, peppa dig själv, ge aldrig upp, sätt små mål, belöna dig när du nått målen. Det är roligt när man ser kroppen förändras, när man märker att man blir starkare och när man orkar mer.

Men ta ett steg i taget!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *