Vindsstädning och fönstertvätt

Igår fick jag ett ryck och började röja på vinden. Det var både skönt och jobbigt. Idag ska jag köpa fler plastbackar så jag kan sortera in lite i dem. Genomskinnliga plastbackar är toppen, då ser man var man har. Dessutom är de inte så stora.

Jag tar hand om både städning och trädgård, men visst är det vissa tjänster jag lejer bort. Fönsterputs är en av dem.  Flammiga fönster är ingen höjdare, speciellt inte när solen kommer och skiner in. Att få fönster rena är det svåraste som finns.

Något jag också fått hjälp med är klippning av äppelträden. Det är inte så lätt att vare sig klättra eller ta ner rätt grenar. För det är ju inte bara att kap hejvilt. Då är det bäst att anlita någon som verkligen vet vad han håller på med.

Och visst skulle det var skönt att få hjälp med lite trädgårdstjänster ibland om jag tänker efter. Tiden är knapp och man vill även hinna vila lite på helgerna. Eller få tid till att cykla och springa. Tänk att få sitta på verandan och titta på när någon annan klipper gräset. Klia Leidy bakom örat och sätta sig i hängstolen, dingla med fötterna och bra slappa. Det är ju snudd på livskvalité.

Att köpa dessa tjänster är inte längre dyrt. dessutom kan man faktiskt ta hjälp vid flytt också, det har jag gjort när mina föräldrar flyttade och det var en stor puck att bli av med. Man har liksom lite annat att tänka på just då.

Rut och Rot-avdrag gör att vi kan unna oss att köpa hjälp ibland. Det borde vi göra oftare och se till att få något annat, vettigt gjort.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Vindsstädning och fönstertvätt

  1. Dixi Wonderland skriver:

    Jag brukar hjälpa min sambos farmor och mormor med äppelträden. Tycker det är så roligt 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *