Vem är rädd för kunskap?

Det är populärt att springa nuförtiden. FB-grupper startas, löpargrupper startas och löparläger finns. Kul att det händer saker, även om man läser att sveriges befolkning får sämre och sämre kondis och får mer och mer övervikt. Men jag läser också att de som tränar, tränar mer och de som inte tänar….tränar inte alls.

Jag springer en del, om nån nu missat det. Blandar upp det med dans, simning, lite styrka och cykel under sommaren. Bra att blanda träningsformer, både för skallen och för kroppen. Men just nu ligger löpningen i fokus.

Jag har varit med på 2 löparläger. Det var otroligt roligt. Jag tror att man kan bli en bättre löpare om man tar hjälp av någon som kan. Det var Sofia Bursjöö som höll i lägren och det var av en tillfällighet som jag anmälde mig. Genom gruppen Springande tjejer, fick jag nys om lägret som var över en helg.

Många läger är långa, långt bort och kostar skjortan. Men det här var lagom och hölls vid Skeviks Gård. Det blev 6 olika pass på 2 dagar, god mat, trevliga deltagare som jag fortfarande har kontakt med och en härlig och peppande vistelse överlag.

Vi gick igenom mycket med Sofia. Löpteknik, styrkeövningar som är bra för löpare, lige stretch, backträning och intervaller. Det var kul för vi var en liten grupp och man hann lära sig namnen på alla. Vi pratade om mycket annat också. Allt från skador och skor, till strumpor och olika lopp, avhandlades. Inpirerande och kul.

Att våga åka på läger är nyttigt. Kunskap är alltid bra och att springa är ju inte bara att sätta den ena foten framför den andra, som jag först trodde. Man kan springa mer eller mindre oekonomiskt och bara genom att sluta svänga på överkroppen och sikta framåt istället, kan ge mer energi i steget.

Om man tycker något är kul ska man unna sig lite utbildning. Det är lika viktigt att gå en skrivarkurs eller anlita en lektör för en författare som att anlita en löpcoach eller åka på läger för en löpare. Kunskapen tar vi med oss för livet och vi väljer själva vad som är bra och vad som vi inte gillar.

Att våga ta hjälp av någon som kan är det bästa jag gjort. Det blir inte bara roligare,

man träffar nya vänner

får inspiration

undviker skador

och kanske till och med springer fortare…

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.