Vatten, bara vanligt vatten…

Det har regnat i höst och snart kommer vintern med snö. Sen smälter det och blir vatten. Jag bor på landet och har en egen brunn. Vattnet är inte alltid genomskinnligt om man säger så. Det kommer in dagvatten och det får lätt en brun nyans om man tittar noga.

Jag har läst att det finns massor av olika saker som man kan ta till för att vattnet ska bli ok. Läste bland annat om patronfilter. Vi i Sverige tar ofta för givet att vi ska ha rent vatten i våra kranar. Tänk på alla som bor i andra länder och får hämta vatten flera kilometer hemifrån. Det är hemskt.

Det finns många olika företag som kan hjälpa till att få vårt vatten rent och det är ju fantastiska uppfinningar tycker jag.

Haven är smutsiga och luften skitig. Vem vet, om forskning och utveckling går framåt så kanske det kan utvecklas filter osv som kan minska utsläppen ytterliga än vad som görs idag. Jag har även läst om att man kan dammsuga botten av sjöar och det är ju fantastiskt.

Vi får hjälpas åt att ta vara på den planet vi har och göra det lilla vi kan och hopas på att även andra länder gör det. Tillsammans är vi starka.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *