Vårruset – det bästa sättet att komma igång

Vårruset är en löpartävling för bara tjejer. I år går den i 21 städer i vårt avlånga land. Allt från Helsingborg till Luleå. Det är 5 km som gäller och det är ett toppenkul lopp sim nästan blivit en folkrörelse. Numera finns det en FB-sida som man kan gå med i. Där rullar träningstips och uppvärmningsövningar för fullt.

Vårruset har flera olika startgrupper och det finns allt från att springa fort till att lunka/gå. Både tränade och otränade kan komma med och det är det som ger charmen till loppet tycket jag. I ett Marathon är det en helt annan klass på deltagarna och dom som vill lunka göre sig icke besvär…

Man kan samla ihop 6 vänner och anmäla sig som en grupp, då blir man bjuden på en picknickkorg av huvudsponsorn. Det kan vara en trevlig ak att bryta av vardagen med för några jobbarkompisar eller ett tjejgäng.

Syftet med Vårruset kan dels vara att fira in våren, ta på nya löparskorna, komma igång med utelöpningen, komma igång över huvud taget, uppfylla nyårlöftet, eller bara njuta av 5 km.

Annars kanske man vill sätta nytt personbästa, eller springa fortare än förra året, tävla mot en kompis eller mot sig själv. Huvudsaken är att man håller igång.

I år är det 30:e året som Vårruset arrangeras. Häftigt att det har funnits så länge och häftigt att det tillkommer nya städer med jämna mellanrum. Vårruset behövs!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *