Varierar du eller kör du bara på???

Nu kommer hösten eller vintern eller vad det nu blir. Jag läste om tips för att få en stark höst för ett tag sen. Det gäller att harva på med träningen även fast mörkret kommer. Det är ju egentligen bara att fortsätta springa så länge det går och sen ta sig in på gymmet och fortsätta. Men visst kan man passa på att variera träningen.

Man kan byta löparrundor, hitta nya cykelvägar och skogsstigar. Och man kan springa på känsla istället för med klocka. Sen kan man testa crosstrainern på gymmet, något jag aldrig gjort. Eller spinningcykeln. Allt för att hålla igång med benen.

Något som också är bra är spinning och vattenlöpning. Spinning är ju bra både för flåset och benstyrkan och kan vara ett bra komplement. Sen kan man ägna sig åt ren styrketräning. Knäböj, marklyft och utfall rekommenderas och jag kör de övningarna året runt.

Givetvis handlar det även om att ta sig tid att stretcha, äta rätt och sova gott. Vare sig det är sommar eller vinter. Att träna året runt är en självklarhet för mig. Även om det blir löpbandet istället för asfalten.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *