Vargen – av Katarina Wennstam

Ännu en kriminalroman att stoppa in i bokhyllan. Shirin Nouri figurerar som advokat och Charlotta Lugn som polis. Katarina Wennstam figurerar mycket och ofta i pressen vad det gäller kvinnors utsatthet och hon gör det med den äran. Hon har källforskat en hel del innan hon skrev Vargen och det är vidriga fakta som kommer fram.

I Vargen kommer det fram att samhället gör skillnad på män och kvinnor vad det gäller rättvisa. Kvinnor ifrågasätts på ett helt annat sätt än män och det är ju ingen nyhet. I Vargen blir en ung kvinna rapporterad som försvunnen efter en fest. Sen är storyn igång.

De söker efter män och vänner i hennes närhet och förhör hålls. Det är som vilken kriminalroman som helst förutom att det vävs in otroligt mycket om kvinnors utsatthet. Frågan är om man ska göra det i en roman av den här kategorin eller om man ska skriva en separat bok om det.

Män behandlar kvinnor på ett vidrigt sätt och porrindustrin gör allt för att tjäna pengar under tiden. Det köps filmer, laddas ner och det trycks på gilla-knappen när filmer kablas ut.

Är det verkligen så här vi vill ha ett framtida samhälle? 

Vem bygger samhället?

Är det du och jag?

Vad gör vi åt det?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *