Våren kommer snart, är du springsugen?

Det kan vara tufft att komma igång att springa om man legat i soffan länge. Viktigt att man tar det steg för steg så man inte får skador eller tröttnar. Man kan börja med 3-4  raska promenader i veckan för att sen byta ut 2 tillfällen mot lättare jogg.

När du kört det i 3-4 veckor kan du öka på tempot. Sen kan du börja köra lite intervaller. Spring på en väg med lyktstolpar. Snabbt mellan 2 stolpar och vanlig takt de 2 nästkommande, sen snabbt igen och vanligt tempo.

Man kan även leta upp en backe och köra backträning. Det är jobbigare än man tror. Spring så fort du kan uppför och jogga nerför. Kom ihåg att dricka mycket.

Man kan också välja löpbandet på gymmet. Spring så långt du orkar på 30 minuter. Du kanske får gå ibland men det gör inget. Gången efter har du sprungit några 100 meter till och snart har du kommit i så bra form att du kan springa hela 30 minuter utan att vila.

Det är viktigt att man har bra skor. Låt dom kosta en slant så klarar du dina fötter och ben bättre. Man behöver inte köpa dyra vattenflaskor, det går bra med en gammal PET-flaska.

Snart märker du frihetskänslan i att orka springa 5km. Du kanske väljer längre sträckor och hittar en löparkompis. Ni kanske anmäler er till Vårruset eller Tjejmilen och sätter upp mål tillsammans. Härligt i så fall. Vad du än gör så är det bättre än att ligga på soffan.

Kör på!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *