Var tog kondisen vägen?

Vår kondition är sämre i dag än den varit på 20 år läser jag i dagspressen.

Det huvudsakliga resultatet är att det är en ganska kraftigt nedgående trend i populationen i stort. Vi har fått drygt 10% sämre kondition.  

Dom har kollat 350 000 människor som under 20 år erbjudits och utfört konditionstest via jobbet. Personerna har fått utföra test på cykel där man mätt hur mycket syre kroppen kan tillgodogöra sig under träningen. 

Hantelcurl

I undersökningen har man även kunnat se hur mäns kondition minskat mer än kvinnors, yngres mer än äldres och lågutbildades mer än högutbildades. 

Förutom att arbetande svenskar i stort har fått sämre kondition kan man även se att de personer som har sämst kondition har blivit fler.

Och lite stång på det

Andelen personer som har hälsofarligt låg kondition har ökat från 27 procent till 46 procent. Varför resultaten ser ut som de gör är inget studien går in på.  

På med toppen och köööör

Att röra sig behöver ju inte vara så svårt eller ta sån tid. Jag körde biceps och axelpass på lunchen idag. Det gick jättebra. Hantelcurl och hantellyft till sidan, sen tog jag stången och jobbade med biceps och sittande axelpress. Sen avslutade jag med en stång som egentligen är lite för tung, men det var skönt att pressa ur det sista.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Var tog kondisen vägen?

  1. Emma Engström skriver:

    Härligt att passet gick så himla bra! 😀

  2. Annie skriver:

    Härligt med träning!

    Sv: Det kunde jag innan med! 😉 *ler*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *