Vänskapen övervinner allt – del 2/5

och ätit några gånger.

”Ja, jobbet har tagit mycket tid, det är både utbildningar och nya program man ska lära sig. Men det är intressant och roligt och nu 60

känns det som jag börjar komma på banan. Dessutom har det blivit några resor också, fast det inte var meningen från början.” Carina smetade på mer läppglans och var helt lyrisk när hon berättade.

”Det låter otroligt kul, bra att det funkar. Men, nu måste du berätta om din nya drömprins. Jag vill veta allt.” Sandra var mer nyfiken på killen än på jobbet och medan de beställde lax började Carina beskriva honom. Efter en stund kände Sandra att han var otroligt lik hennes Tomas som hon nyligen träffat. Även han hade mörkt lockigt hår och var lång och atletisk.

Nåja, grabbar som är lika finns det gott om.

”Vi ska till Stockholm nu till helgen och övernatta. Han har bokat rum på Sheraton och vi ska bara ägna oss åt shopping och god mat.”

”Åt varandra också, kanske.” Sandra fnissade och tog en klunk av colan.

”Ja, verkligen. Han ska hämta mig imorgon eftermiddag. Jag har saknat en stabil kille och nu känns det som jag har hittat drömprinsen. Förra månaden träffade jag hans föräldrar på landet. Du skulle ha sett huset, otroligt pampigt byggt. Ligger precis i en vik. Vi badade och var ute med deras båt en hel dag, efter det grillade vi.”

”Låter alldeles underbart.” Sandra skruvade på sig.

”Vad är det?” Carina stannade upp och såg frågande på sin väninna.

”Nej, inget.” Tankarna snurrade i hennes huvud.

Carina fortsatte maniskt berätta om det vita vackra huset som Anders pappa hade byggt och hur de ätit och druckit gott och spelat kort tills solen gick upp. Föräldrarna var otroligt sociala och vistelsen hade gett mersmak. Nu var det för kallt för att ge sig ut med båten men man kunde i alla fall njuta av en stund vid den öppna spisen.

När maten kom in pustade Sandra ut. De tog för sig och började äta.

”Vad trevligt, det lät som en toppenhelg.” Sandra petade i laxen och tyckte den såg torr ut. Potatisen var seg och hon kände hur maten växte i munnen. Känslan av en trevlig middag med väninnesnack hade snabbt bytts ut mot en ansträngande stund med jobbigt pladder.

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *