Vänskapen övervinner allt – del 2/5

Nåja, grabbar som är lika finns det gott om.
”Vi ska till Stockholm nu till helgen och övernatta. Han har bokat rum på Sheraton och vi ska bara ägna oss åt shopping och god mat.”
”Åt varandra också, kanske.” Sandra fnissade och tog en klunk av colan.
”Ja, verkligen. Han ska hämta mig imorgon eftermiddag. Jag har saknat en stabil kille och nu känns det som jag har hittat drömprinsen. Förra månaden träffade jag hans föräldrar på landet. Du skulle ha sett huset, otroligt pampigt byggt. Ligger precis i en vik. Vi badade och var ute med deras båt en hel dag, efter det grillade vi.”
”Låter alldeles underbart.” Sandra skruvade på sig.
”Vad är det?” Carina stannade upp och såg frågande på sin väninna.
”Nej, inget.” Tankarna snurrade i hennes huvud.

Carina fortsatte maniskt berätta om det vita vackra huset som Anders pappa hade byggt och hur de ätit och druckit gott och spelat kort tills solen gick upp. Föräldrarna var otroligt sociala och vistelsen hade gett mersmak. Nu var det för kallt för att ge sig ut med båten men man kunde i alla fall njuta av en stund vid den öppna spisen.

När maten kom in pustade Sandra ut. De tog för sig och började äta.
”Vad trevligt, det lät som en toppenhelg.” Sandra petade i laxen och tyckte den såg torr ut. Potatisen var seg och hon kände hur maten växte i munnen. Känslan av en trevlig middag med väninnesnack hade snabbt bytts ut mot en ansträngande stund med jobbigt pladder.

”Anders är verkligen toppen.” Carina fortsatte prata mellan tuggorna och beskrev honom på ett sådant sätt att Sandra blev mer och mer övertygad om att hon beskrev Tomas. Men så kunde det väl inte vara? Hon kände sig med ens proppmätt och lade ner besticken och torkade sig om munnen.
”Men du då? Hur går det på ditt jobb?” Carina tittade på Sandra som nästan blev överrumplad av frågan.

”Ehh, jo då, det knallar på. Jag ska få lite nya arbetsuppgifter och nästa vecka ska jag på en kurs i två dagar och…”
”Förresten, du måste se hans nya bil. Vänta, jag har en bild på den. Den är så snygg.” Hon letade i väskan efter mobilen medan Sandra förgäves försökte få servitrisens uppmärksamhet för att kunna be om notan.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *