Vänskapen övervinner allt – del 1 av 4

”Puss, vi ses i helgen.” Carina stoppade ner mobilen i väskan och gick mot restaurangen med lätta steg och ett leende på läpparna. De gula och röda löven som virvlade runt påminde alla om vilken årstid som var i antågande. När hon tog ett djupt andetag kände hon lövens ljuvliga doft blandas med lite sunkiga avgaser från de förbipasserande bilarna. Solen höll på att gå ner över hustaken och hon fick kisa där hon gick. Hon kände sig riktigt sprallig. Orsaken hette kärlek.

Anders var en verklig 10-poängare och hon kände att hon för en gångs skull hade haft tur. Snygg, välbetalt jobb, stor lägenhet och ny bil. Kunde man önska något mera? Han var till och med en hejare i köket. Lasagnen han serverat i helgen var superb och liknade resultatet hos vilken mästerkock som helst. Med vin och ost till efterrätt hade det varit en av de underbaraste och mysigaste lördagskvällarna på evigheter. Eftersom han jobbade mycket hade de svårt att ses varje helg. Det blev sporadiska möten i veckorna och kanske varannan helg, sedan fick mobilen var deras förlängda arm.

”Hej, jag trodde bara att det var jag som var sen.” Sandra satt redan på plats och hade beställt en cola för att stilla sin törst i sommarvärmen.

”Jag var bara tvungen att avsluta ett samtal. En cola till mig också.” Carina nickade åt servitrisen och gav Sandra en snabb kram innan hon satte sig ner.

”Vad kul att äntligen träffas, det var ett tag sen.” Sandra drog bort en hårslinga från ansiktet och var nyfiken på både väninnans nya jobb och nya kille. De hade bara ringts och mailat de sista månaderna och hade inte hunnit uppdatera allt som hänt i deras liv. För många år sedan hade de gått samma linje på gymnasiet och blivit bästa väninnor. De hade hållit kontakten flera år efter det men sedan hade det blivit mer sporadiskt. Nu hade de återupptagit kontakten igen och varit ute och ätit några gånger.

”Ja, jobbet har tagit mycket tid, det är både utbildningar och nya program man ska lära sig. Men det är intressant och roligt och nu känns det som jag börjar komma på banan. Dessutom har det blivit några resor också, fast det inte var meningen från början.” Carina smetade på mer läppglans och var helt lyrisk när hon berättade.

”Det låter otroligt kul, bra att det funkar. Men, nu måste du berätta om din nya drömprins. Jag vill veta allt.” Sandra var mer nyfiken på killen än på jobbet och medan de beställde lax började Carina beskriva honom. Efter en stund kände Sandra att han var otroligt lik hennes Tomas som hon nyligen träffat. Även han hade mörkt lockigt hår och var lång och atletisk. Nåja, grabbar som är lika finns det gott om.

”Vi ska till Stockholm nu till helgen och övernatta. Han har bokat rum på Sheraton och vi ska bara ägna oss åt shopping och god mat.”

”Åt varandra också, kanske.” Sandra fnissade och tog en klunk av colan.

”Ja, verkligen. Han ska hämta mig imorgon eftermiddag. Jag har saknat en stabil kille och nu känns det som jag har hittat drömprinsen. Förra månaden träffade jag hans föräldrar på landet. Du skulle ha sett huset, otroligt pampigt byggt. Ligger precis vid en vik. Vi badade och var ute med deras båt en hel dag, efter det grillade vi.”

”Låter alldeles underbart.” Sandra skruvade på sig.

”Vad är det?” Carina stannade upp och såg frågande på sin väninna.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Vänskapen övervinner allt – del 1 av 4

  1. Ethel skriver:

    Känner igen den här berättelsen! Ska inte avslöja hur det går 😉 …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *