Vänskapen övervinner allt – del 1/5

”Puss, vi ses i helgen.” Carina stoppade ner mobilen i väskan och gick mot restaurangen med lätta steg och ett leende på läpparna. De gula och röda löven som virvlade runt påminde alla om vilken årstid som var i antågande. När hon tog ett djupt andetag kände hon lövens ljuvliga doft blandas med lite sunkiga avgaser från de förbipasserande bilarna. Solen höll på att gå ner över hustaken och hon fick kisa där hon gick. Hon kände sig riktigt sprallig. Orsaken hette kärlek.

Anders var en verklig tiopoängare och hon kände att hon för en gångs skull hade haft tur.
Snygg, välbetalt jobb, stor lägenhet och ny bil. Kunde man önska något mera? Han var till och med en hejare i köket. Lasagnen han serverat i helgen var superb och liknade resultatet hos vilken mästerkock som helst. Med vin och ost till efterrätt hade det varit en av de underbaraste och mysigaste lördagskvällarna på evigheter. Eftersom han jobbade mycket hade de svårt att ses varje helg. Det blev sporadiska möten i veckorna och kanske varannan helg, sedan fick mobilen var deras förlängda arm.

”Hej, jag trodde bara att det var jag som var sen.” Sandra satt redan på plats och hade beställt en cola för att stilla sin törst i sommarvärmen.
”Jag var bara tvungen att avsluta ett samtal. En cola till mig också.” Carina nickade åt servitrisen och gav Sandra en snabb kram innan hon satte sig ner.
”Vad kul att äntligen träffas, det var ett tag sen.” Sandra drog bort en hårslinga från ansiktet och var nyfiken på både väninnans nya jobb och nya kille. De hade bara ringts och mailat de sista månaderna och hade inte hunnit uppdatera allt som hänt i deras liv. För många år sedan hade de gått samma linje på gymnasiet och blivit bästa väninnor. De hade hållit kontakten flera år efter det men sedan hade det blivit mer sporadiskt. Nu hade de återupptagit kontakten igen och varit ute och ätit några gånger.

”Ja, jobbet har tagit mycket tid, det är både utbildningar och nya program man ska lära sig. Men det är intressant och roligt och nu känns det som jag börjar komma på banan. Dessutom har det blivit några resor också, fast det inte var meningen från början.” Carina smetade på mer läppglans och var helt lyrisk när hon berättade.

”Det låter otroligt kul, bra att det funkar. Men, nu måste du berätta om din nya drömprins. Jag vill veta allt.” Sandra var mer nyfiken på killen än på jobbet och medan de beställde lax började Carina beskriva honom. Efter en stund kände Sandra att han var otroligt lik hennes Tomas som hon nyligen träffat. Även han hade mörkt lockigt hår och var lång och atletisk.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *