Vågar du träna?

Det är det många som har. Träningsfobi över huvud taget. Kanske inte fobi, men många säger:

Jag har inte tid

När man frågar hur många timmar varje kväll som spenderas vid teven så svarar dom 1-1,5 timmar. På 90 minuter hinner du springa 6-7 km och träna 2 muskelgrupper. Om man skippar 3-4 tevekvällar varje vecka kan det hända saker.

Många tror också att man måste lasta på maxvikter och ser bara de stora grabbarna på gymmet. De glömmer att det finns huuuur många som helst som lyfter lättare.

Det är för tufft för mig.

Nej, det är det inte. För du ska börja med lätta vikter och få reps. Inte lasta på max, då tröttnar du för att du inte orkar och har du otur så kommer det skador.

Många är dessutom rädda för att någon ska se dom. Man är för upptagen för att ägna tid åt att titta på andra.

Folk tittar på mig.

Jag kan säga att det är ytterst få gånger jag hinner stå och titta på någon på gymmet. Man är så upptagen av sig själv så man hinner inte det. Och om det skulle ske några sekunder…..vad gör det?

Det finns hur många maskiner som helst och massor av stänger och hantlar och kettlebells.

Jag vet inte vad jag ska göra.

Så kan det vara. Men man kan tjuvkika lite på hur andra använder maskiner och hantlar och sen prova. Det gör inget om man frågar heller, det kan ju hända att man får hjälp och får någon att heja på nästa gång man kommer till gymmet. Vill man kan man få hjälp av någon anställd när man skaffar gymkortet så man kommer igång med ett grundprogram.

Ok, slut på undanflykter!?!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *