Vad vore morgonen utan lite kaffe?

Ingenting. Jag är en stor kaffeälskare och dricker säkert alldeles för mycket kaffe. Men några ”droger” får man väl ha. På jobbet dricker jag inte alltid upp hela koppen utan hämtar nytt kaffe i köket bara för att få röra på mig. Det är skönt när man har ett stillasittande jobb vid datorn som jag.

Nu har vi kanske inte världens bästa espressomaskin på jobbet, men kaffet smakar ok i alla fall. Skönt med lite varm dryck i halsen när man pratar med kunder hela dagen.

Kaffe finns ju i så många former nuförtiden. Jag minns när min mamma kokade kaffe på vedspisen och sumpen var tvungen att sjunka innan man tog fram kaffesilen och hällde upp. Ofta var det så varmt så man nästan brände sig. Då var det ”kokt på björkved”.

Nuförtiden finns det knappt någon kaffepanna att frambringa om man inte besöker en auktion. Dagens unga tar en chailatte, eller espresso eller något annat som är inne. Helst i handen på väg till jobbet eller sittandes i tunnelbanan eller på bussen. Så var det aldrig förr.

Nu finns det maskiner, restaurangutrustning och smaker för alla typer av människor. Man kan få starkt kaffe, svagt, med eller utan mjölk och ….ja jag vet inte mer vad som existerar. Men vad jag även minns var att pappa ville ha kaffegrädde i kaffet och att mamma köpte det i små glasflaskor. Det var mums när man fick smaka kaffe som barn och ha i kaffegrädde. Med socker…

Nuförtiden blir det mest svart kaffe med en sockerbit för mig. Jag är nog ganska tråkig. Har inte ens brytt mig om att smaka på alla olika smaker som finns. Har man en gång hittat sin favorit så kör man vidare. Eller hur?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *