Vad hände med matvanorna under pandemin?

Jag har lyssnat på en podd men kostrådgivaren Anki Sundin. Hon pratar om vad som hände med våra matvanor under pandemin. Vi har tydligen fått upp en medvetenhet om närproducerat kött och annan mat. Vi har förstått att det inte går att importera hur mycket som helst.

Man har även lagat mer mat själv och tagit vara på hemmatiden. Man har helt enkelt haft tid med det. Vad det gäller hur lång tid vi klarar oss på maten så är det inte lång tid. Vi har inga reserver. Det var ju bara att kolla hyllorna med toapapper och bilderna florerade på FB under lång tid.

Ensamheten har gjort mycket med folkhälsan för både äldre och yngre. Skolorna har inte varit öppna och serverat lunch och det har varit katastrof för många barn. På fredagar och innan lov äter barnen extra mycket för det är inte alla som kan eller får äta hemma under vissa perioder.

Vad det gäller att röra på sig så har golfen fått ett uppsving. Många har tagit chansen att skaffa grönt kort och varit utomhus för det har fungerat. Sen kanske inte golf har gjort att förbränningen ökat men frisk luft har man fått.

Anki pratade om julbordet och anser att insekter kommer att bli intressanta på olika sätt…. inte för mig känner jag. Mat som är utrotningshotad och olika röror och ihopkladdade maträtter är något man bör undvika. Som vanligt är lax och ägg bra.

Kul att lyssna på.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *