Vad gör jag på gymmet?

Ja det kan man fråga sig. Jag springer ju ganska mycket och tycker det är viktigt att blanda upp träningen med styrka och dans. Idag blev det ett lätt pass på gymmet på lunchen. Jag började med 4 set och 10 reps på bensparken. Tränar mest lårets framsida. Känns lagom att börja med.

Sen blev det vanliga marklyft. Först en gång med bara stången. 10 reps. Sen lägger jag på 2 st 15 kilosvikter och då blir det 3 set med 10 reps. Jag försöker att köra med lite lätt böjda ben och dra stången ända upp. Att göra rörelsen så stor som möjligt.

Fotopaus…

Innan knäböjen så gör jag utfall med 20-kilosstången. 3×20 st. Foten fram så det blir 90 grader. Sen knäböj 10 reps med bara stången, sen 3×10. Den kändes idag, det lovar jag.

Sittande baksida. Det blev 4×10 med 30 kilo. Precis lagom för mig. Det gäller att hålla igång baksidan också. Den är ju 50% av din kropp. Kanske inte alltid så kul att träna men ett måste.

Sen skulle jag köra mina 6×30 reps för magen med repet. Meeeeen, det var upptaget så jag fick återgå till den magövning jag körde från allra första början. Hängande benlyft. Jag märkte till min lycka att jag blivit mycket starkare i magen. Körde bara 4×12 riktigt höga. Men det var underbart att svinga upp benen riktigt högt och känna att styrkan fanns med mig.

Ja, det var mitt benpass på gymmet idag. Jag kör inte tungt men jag vill hålla igång med styrkan. Om jag tittar på dom löpare som är snabbast så är dom smala och seniga och har inga jättemuskler. Det finns en seghet, en envishet och ett enormt pannben. Beundransvärt.

Jag tror att dom kör styrka också, men inte för att bygga muskler, bara för att hålla igång det som finns och förebygga skador. Det gäller att variera träningen så mycket det går. Då blir det roligare att träna och är bättre för kroppen.

Och knoppen.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 svar på Vad gör jag på gymmet?

  1. Jennifer skriver:

    Duktig du är 😀

  2. Hilma Eklund skriver:

    Så kul!! Löpning är verkligen den roligaste träningsformen tycker jag Hoppas du får en fin dag, kram!

  3. Matilda Berlin skriver:

    DU är verkligen helt sjukt jäkla grym hjärtat!! STOR KRAM <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *