Uppe med tuppen

Vaknar tidigt. Ser solens blygsamma strålar ta sig fram mellan träden. Tystnad. Bara en bil som sakta susar förbi, någon på väg till jobbet. Tittar ut genom fönstret. Ser en koltrast spatsera på gräsmattan. Hans kompis anländer och de tittar på varandra. Ser topparna på träden gunga. Blåsten ökar och bildar ett svagt ljud. Morgon på landet.

Måndag och första semesterdagen. En härlig lunch väntar och sen lite teaterrep ikväll. Det drar ihop sig och nu har vi vilat sen förra veckan. Dags att ladda om och ta på sig myggorna. Nu ska vi höras ordentligt. Scenen är klar och alla kläder i ordning. Nu ska nerverna på plats och timingen ska funka. Sen kommer publiken.

VI ska spela 9 föreställningar av Piller och pulver på Djulö slott. Premiären är 7 juli och jag ser fram emot den. Förberedelserna inför en uppsättning är långtgående och tar tid. Små detaljer och stora beslut ska tas innan allt är klart. Och innan man ses första gången så har jag kanske jobbat i 4-5 månader med tankearbetet.

Planeringen är halva resan. Jag tycker det är jättekul. Som ett gigantiskt jättepussel på tusentals bitar som ska fogas ihop. Musik, tonarter, längd på låtar. Roller, vem, vad, när och varför. Ändra, trixa och få till det. Ett manus – en bunt papper på ett bord. Att skapa och se resultat. En gåva att få vara med om.

Tidigt rep på DUD.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Uppe med tuppen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *