Semester

Det är så härligt att konstatera att min första semesterdag blev lyckad. En trevlig lunch och ett kanonrep vid Djulö. Jag funderar på vad jag skulle kunna gör resten av semestern. Hela teatergänget ska till Norrköping och se teater tillsammans, det ser jag fram emot. Det kommer att bli mat innan och sen en kul föreställning. Vem vet man kanske skulle slå på stort och sova över i Norrköping?

Det finns ju några hotell att välja mellan. Vem säger nej till en renbäddad säng, lite gott i minibaren och en härlig middag på kvällen? Kanske rent av i sängen på rummet? För att inte tala om en hotellfrukost.

Jag har jobbat i staden i många år och trivs otroligt bra. Lite större än staden jag huserar i just nu men ganska lagom i alla fall. Massor av bra matställen att välja mellan och jag har provat flera. Sen finns det ju otroligt mycket affärer att shoppa i. Både kläder, prylar och möbler. Alla sinnen kan bli tillfredsställda.

Norrköping har även ett flertal underbara teatrar. Först och främst har vi ju Östgötateatern som levererar en hel del olika föreställningar. Jag har ett abonnemang som rullar på och att jag skaffade det har jag aldrig ångrat. Givetvis går jag på premiärerna, något annat är otänkbart.

Men Norrköping har även en hel del annat att bjuda på. En löparrunda i Vrinneviskogen eller konserter i De Geer eller Himmelstalundshallen. I höst ska jag se Stefan och Kristers föreställning som åker på turne. Det blir i De Geerhallen. Bra att dom tar föreställningen på turne så att flera kan få njuta av den och få sig ett gott skratt.

Jag tänkte först ta en runda till Falkenberg men det är jättelångt att åka och kommer dom till en stad i närheten så känns det helt ok att åka dit istället. Jag har flera gånger sett föreställningar i De Geer och det är en fantastisk lokal. Jonas Gardell, After Dark och Peter Le Marc är några av höjdarstunderna.

Ja, en riktigt teaterhelg med tillhörande övernattning skulle kunna vara en riktig höjdare. Det gäller att lyxa till sig lite ibland för jag jobbar ganska mycket. Men jag vet att jag är bra på att slappa ibland och hitta luckor i vardagen. Det är viktigt, annars funkar det inte när man ska igång och jobba. Att ladda batterierna och ge sig själv en present är vi alla värda!

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *