Ultravasan = Galet långt

Vasaloppet har man hört talas om, men Ultravasan, vad tusan är det? Jo, det betyder att man springer samma sträcka som självaste Vasalopper. Ja, ni läste rätt, springer? Vasaloppet är ju världens största, äldsta och längsta långlopp på skidor. Men sen 2014 kan man även springa distansen.

Det är 60km skog, 6km grus, 18km stig och 6km asfalt. Någon som är sugen…? Man får hålla på som längst 15 timmar och jag läser att rekordet är 5,45,08 för herrar och 6,51,26 för damer.

Det är en enorm utmaning för både elitlöpare och motionärer och man kan följa alla i och med att dom har chip på sig. Ultravasan finns i 2 distanser och man kan välja att bara springa 45 km. Då startar man i Oxberg och har målgång i Mora. Datum för årets tävling är 18 augusti. Någon som är sugen?

Jag håller mig till Vårruset!

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Ultravasan = Galet långt

  1. Therese skriver:

    Jag ska ta mig genom Ultravasan 90 IGEN. Förra gången kom jag sist på 15:25:38…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *