Tvillingar ända in i döden

Min syster dog när jag var nio år. Hon var sjuk. Jag fick aldrig reda på vad för sjukdom hon hade, men hon tynade bort och försvann. Mamma och pappa var ledsna många år efteråt. Inte så att dom alltid visade det för mig, men jag förstod det i alla fall. De försökte göra mitt liv så bra som de bara kunde. Och jag har verkligen haft ett bra liv. Och bättre ska det bli, tänkte Mia som stod framför spegeln i matsalen och studerade sin nyinköpta röda klänning. Den satt som om den var skräddarsydd. De ljusa lockarna föll ner över hennes smala axlar och de långa benen stack ut som smala pinnar under sidenklänningen. Allt avslutades med ett par höga klackar.

Hon blev stående en stund och tittade på sig själv. Om hennes syster hade levt idag, hade hon sett ut som mig då? Lika smal, lika ljushårig och med samma blå ögon? När de var små hade deras mamma och pappa haft svårt att skilja på dom och de hade de utnyttjat ibland. Busat, stojat och skyllt på varandra. Men de höll ihop i vått och torrt. Ända tills Linda blev sjuk. Många långa resor till sjukhuset och många långa resor hem. Förutom den där regniga dagen i maj. Då kom hon inte hem något mer.

Hon fingrade på det nya guldhalsbandet med tillhörande örhängen. Vackra och stilrena, precis i hennes smak. Det var hennes artonårsdag i dag. Föräldrarna hade haft den goda smaken att åka bort över helgen så Mia skulle få ha sin födelsedagsfest i fred. Det var bara ett tiotal av hennes bästa vänner som skulle komma och hon räknade med en ganska lugn kväll. Det gjorde även hennes föräldrar, annars hade de aldrig vågat släppa ifrån sig huset till ett gäng tonåringar en lördagskväll.

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Tvillingar ända in i döden

  1. Ethel skriver:

    Spännande. Det är tydligt att något kommer att hända på kalaset. Men frågan är vad festen kommer att ha med den döda systern att göra?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *