Tufft för många

Jag köpte fikabröd igår för att ta med till studion. Fiket hade några få gäster men inte så många. Jag frågade hur det gick för dom och avhämtningarna hade ökat i alla fall. I förrgår var jag ute och åt med en kompis och det var två bord till där det satt gäster sen kom det någon och hämtade mat. Sen var det tomt.

Trist ur många aspekter. Inte bara ekonomiskt utan även svårt att få tiden att gå för den personal som är kvar. Kanske dags att ta ett företagslån för många. Jag såg på nyheterna att det skulle klubbas ett beslut om hyreslättnader och vi får hoppas att det kan vara ett steg på vägen för att få koll på det ekonomiska för dom som är drabbade.

Det måste också vara svårt att planera för varuinköp och hur mycket personal man ska ha kvar. Det är ju i alla fall några som måste hålla skutan flytande. Och visst är det svårt för oss som får och kan jobba att lägga pemgar på hämtmat mer än vi redan gör. Jag har försökt att göra det någon mer gång än jag brukar men det finns ju en begränsad ekonomi.

Coronan är det märkligaste fenomen jag har varit med om i mitt snart 53-åriga liv. En händelse som lamslagit världen och fått oss att se andra perspektiv. Miljön har blivit bättre, vi har fått lära oss att ha möten via datorn, planera om våra verksamheter och att stryka roliga saker ur almanackan. Inget som påverkar oss positivt.

Vad mer som kan hända är att människor blir deprimerade. Läkemedelsindustrin säljer troligtvis mer depressionshämmande saker och det kan även leda till mer missbruk både vad det gäller alkohol och droger. Vad som är positivt är att delar av världen håller på att öppna upp lite försiktigt och det måste vi lägga mer fokus på. Dessutom är det många som har blivit friska från Corona och fått komma hem. Kom igen, nu får vi ta fram det positiva!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *