Trött i hjärnan

Jag läser, med glädje, att hjärnan kan bli mentalt uppgraderad om man rör på sig. Förr var det ”bara” kroppen som mådde bra om man rörde på sig. Nuförtiden är det även knoppen. Visst har det väl alltid varit så att om man tränar och rör på sig så känns det skönare att ställa sig i duschen än om man bara ska duscha för att…

När man rör på sig blir man inte bara piggare i kroppen, man påverkar koncentrationen, minnet, sömnen, kreativiteten och stresståligheten. Visst har man läst om barn som har för lite idrott i skolan och när man ökat på dessa tillfällen har studieresultaten förbättrats. Idrott borde vara obligatoriskt för alla.

Visst kan det vara tufft för många barn som av olika anledningar är överviktiga. Man kanske kommer från ett hem där det inte tränas något. Som mitt till exempel. Men ju längre man väntar med att ta tag i träningen, desto svårare blir det.

Jag tränar under högsäsong, när danskurserna är igång, 6 dagar i veckan. Men jag lovar att jag ibland tänker; Oj, va skönt det skulle vara att gå hem och lägga mig i soffan, titta på en film och äta choklad. Och det kan man ju göra ibland, men inte varje dag. Och tränar man kan man ta den där lilla chokladbiten utan att behöva känna dåligt samvete.

Jag får ofta fråga; Hur hinner du? Svaret är; Jag bara gör det. 1 timma per dag motsvarar 4% av ditt dygn. Det är ju egentligen jättelite. Ser man resultaten komma är det roligt att träna och då är det svårt att släppa taget om träningsväskan.

Vad är din bästa ursäkt för att slippa träna?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Trött i hjärnan

  1. Dixi Wonderland skriver:

    Min ursäkt är nog att jag har för mycket arbete och prioriterar bort träningen. Vilket är jätte dåligt då den får mig att må bättre och prestera bättre. Tur att jag har mina hundpromenader iaf 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *