Trogen intill döden – av Jonas Moström

Ibland måste man ju vidga vyerna och ge sig ut på okänd mark. Det gjorde jag sist jag beställde böcker. Det blev en ny författare, Jonas Moström. Jag har sett hans böcker rätt länge men inte beställt några. Trogen intill döden är helt ok.

Det upptäcks lik i olika städer och alla har det gemensamt att de har en blå ros på bröstet. Psykiatrikern Nathalie Svensson och kriminalkommissarien Johan Axberg tar sig en morden och upplösningen är lite udda.

Boken tar upp en av de ständigt återkommande sakerna – dödshjälp. Hur sjuk man än är har man ingen chans att få bestämma att man ska dö. Medan man avlivar djur som lider, ligger människan på sin dödsbädd, full av ångest och dödskamp. Ofta med enorma smärtor. Det får mig att fundera på hur det kommer att bli när jag själv ska vandra den vägen.

Handlingen är i alla fall jättebra. Den pendlar mellan olika städer men är ändå lätt att följa och scenariot är trovärdigt. Jag har redan beställt en ny bok av samma författare och det säger väl lite om vad jag tycker om den första jag läst. Nu går jag vidare till en annan författare.

Vad har du för åsikt om dödshjälp?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *