Tre timmar – av Anders Roslund

Första boken utläst på semestern och det känns så skönt att ha tiden at göra det. Dun Roslund/Hellström är nu splittrad pga Börges frånfälle. Men Anders fortsätter att skriva i samma anda, och det gör han rätt i.

Det här är tredje delen om Pet Hoffman, han som är infiltratör och lever ett tufft liv med fru och två barn. Vi får även möta Ewert Grens, som den här gången blir kallad till ett bårhus där det finns ett människolik för mycket… Det blir upptakten till en härva där människohandel florerar.

Det finns så oändligt många människor som lever i fattiga delar av världen och drömmer om ett bättre liv någon annanstans. Vissa får tag i pengar och kan låta människohandlare utnyttja deras längtan och drömmar om ett bättre liv i bland annat Sverige.

Det är enorma summor som florerar och människorna är helt utan medkänsla och empati, det är pengar som styr deras verksamhet och så även i denna story. Piet infiltrerar och har kontakt med Ewert under tiden. Storyn är bra och tät. Man vill hela tiden veta vad som ska hända och man vill vända blad.

Karaktärerna har vi fått lära känna i Tre timmar och Tre minuter och även om Tre sekunder är en fristående fortsättning rekommenderar jag starkt att läsa de två första.

5 klackar av 6 möjliga!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *