Träningsmotivation

  1. Hitta ditt varför

För att orka flytta gränserna framåt, via isande mjölksyra och strejkande muskler, krävs ett tydligt ”varför”. Ett mål som inte tillskansas via ytliga bekräftelser och ”likes”, utan tvärtom, kommer inifrån.

Genom att klura ut varför målbilden är så viktig blir det enklare att hitta såväl lust som lösningar. Aktiviteternas tidsmässiga ”uppoffringar” väger helt enkelt mindre än fördelarna vi möter om vi förblir konsekventa med våra planerade aktiviteter.

Så, gräv fram den sanna och ocensurerade målsättningen, skapa en realistisk plan och uppmärksamma varje framsteg. Först då blir promenaden från tv-soffan till träningsanläggningen lättare, året om.

  1. Bryt mönster

”Samma träningsupplägg skapar samma resultat.” Våra kroppar är mästare på att adaptera mönster och beteenden, en funktion som ofta sätter käppar i våra träningsmässiga progressionshjul.

Om vi spenderar tre kvällar i veckan på en spinningcykel kommer kroppen lära sig hur den bäst hanterar utmaningen nästkommande gång, samma sak gäller träningsvana muskelgrupper och inrutade löpturer.

Genom att ruska om ekvationen och byta övningar, belastning, intensitet eller träningsform har kroppen plötsligt inga stödhjul att luta sig mot. När vi då ställs inför nya utmaningar, där våra invanda genvägar och trick plötsligt inte fungerar, skapas en positiv ”chock” som knuffar resultaten i rätt riktning. Och du – det blir roligare också, omväxling förnöjer!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *